יום שלישי, 10 באפריל 2018

מחקר


האם התקשורת בישראל מכוונת לדעה מסוימת? כלומר, האם התקשורת אובייקיטיבית או סובייקטיבית?
בנוסף, האם יש הבדל בין העיתונאים מבחינת האג'נדה והסיקור? הבעת דעה או עובדה.
המחקר יעסוק בסיקור חופשות מוסדות החינוך במדינת ישראל, בעיתונות הכתובה והאינטרנטית.
כלי המחקר: ניתוח כתבות מארבעה עיתונים מובילים בישראל- ישראל היום, ידיעות אחרונות, הארץ ומעריב.
מטרת המחקר: האם באמת ישנה דעה של עיתונאי או בעצם העיתונאי מציג עניין עובדתי ומוסר לכלל האזרחים במדינת ישראל המעורבים בחיי היומיום בסוגיה זו.

משרד החינוך מציג: כך יקוצרו חופשות התלמידים:
חופשות התלמידים עד כיתה ג׳ יקוצרו השנה ב-6 ימים בתשלום של ההורים, ובשנים הבאות התוכנית תורחב ל-10 ימים. התקציב לתוכנית - כ-400 מיליון שקל - עדיין לא אושר בממשלה


שם העיתון:
"מעריב"
דעה:
גם במגזר הלא יהודי ייהנו מהתוכנית, כשבמקום חנוכה תקוצר חופשת החורף ובמקום פסח תקוצר חופשת האביב. כאמור, התשלום על תוכנית יהיה דיפרנציאלי.
עובדה:
התוכנית החדשה שהוצגה מיועדת לילדי הגנים ולבתי הספר בכיתות א' עד ג'. על פי המתווה החדש, במגזר היהודי יקוצרו חמישה ימים מחופשת הפסח ויום נוסף באיסרו חג שבועות. במגזר הלא יהודי יקוצרו שישה ימים מחופשת
.”האביב

מעריב היה עיתון יומי ישראלי שיצא לאור בישראל מה-15 בפברואר 1948 ועד ל-אפריל 2014. העיתון נוסד על ידי קבוצת עיתונאים, בראשות עזריאל קרליבך, שפרשו מ"ידיעות אחרונות". בשנות ה-50 וה-60 של המאה ה-20 היה העיתון הנפוץ בישראל, אך לאחר מכן הפך לשני בתפוצתו בין העיתונים הנמכרים בישראל, לאחר "ידיעות אחרונות". עד שנות ה-90 של אותה מאה הוא נשלט על ידי חברה בבעלות העיתונאים,אך מאז עברה החברה לשליטתם של משקיעים, והיה עד לשנת 2012 בבעלותה של "מעריב החזקות בע"מ", הנסחרת בבורסה לניירות ערך בתל אביב.


שם העיתון:
"ידיעות אחרונות"
דעה:
"ניצחון להורים במאבק על צמצום ימי החופשה בבתי הספר"

"בשורה טובה להורים המיואשים לנוכח ימי החופשה האינסופיים של ילדיהם מבית הספר"
"האם השרים בנט וכחלון יסכימו?"
עובדה:
יו"ר ועדי ההורים: "גם הפתרון הזה אינו פותר את הפערים בחופשות"

ידיעות אחרונות הוא עיתון היוצא לאור בישראל החל מה-11 בדצמבר 1939. משנות ה-70 הוא הנפוץ ביותר מבין העיתונים הנמכרים בישראל. עד חודש יולי 2010 היה גם הנפוץ ביותר בין כלל עיתוני ישראל, אז איבד את המקום הראשון לטובת החינמון "ישראל היום".



שם העיתון:
"הארץ"
דעה:
"את התוכנית יפעילו הרשויות המקומיות, שייתבקשו להתקשר עם חברות ומורי קבלן שאינם בהכרח עובדי מדינה או עובדי הרשויות. בנוסף, משרד החינוך בוחן להעניק תוספות שכר למורים שיסכימו ללמד בימים אלה, על חשבון חופשתם."
"היעדר הסנכרון בין החופשות של ההורים ושל הילדים בבתי הספר והגנים, והחלוקה הבעייתית של חופשות התלמידים במשך השנה, הן בעיה אישית וכלכלית להורים - שפוגעת גם במשק."

"הסוף לסיוט החופשות?"
"התיאום בין משרדי הממשלה נועד ליצור אחידות בלוח החופשות בכל שלבי החינוך?."
עובדה:

הארץ הוא היומון הוותיק ביותר הפועל בישראל. נוסד בשנת 1918 ונקרא בשם הנוכחי החל משנת 1919. העיתון היה בבעלות משפחת שוקן מאז שנת 1935, ובשנים האחרונות נמכרו 40% ממניות קבוצת הארץ, החברה שמוציאה אותו לאור, לאלפרד דומונט(20%) ולאוניד נבזלין (20%). העורך הראשי כיום הוא אלוף בן ומנכ"ל קבוצת הארץ הוא רמי גז. נכון ל-2016 שיעור החשיפה של העיתון הוא 4.6% בימות השבוע ו-6.4% בסוף השבוע.




שם העיתון:
"ישראל היום"
דעה:
"שיעור לא חופשי: אחרי שנים של קיטורים, סידורים והרבה עזרה מסבא וסבתא, נראה כי ההורים זוכים היום (שני) לבשורה של ממש."
עובדה:
"במערכת החינוך בודקים מספר חלופות לקיצור ימי החופש. האפשרות המובילה היא מסגרת של "בתי הספר של החופש הגדול" - כלומר מסגרת חוץ בית ספרית ומורים שירצו לעבוד במתכונת זאת יזכו לשכר. באוצר ובמשרד החינוך שוקדים על מימון תקציבי עבור התוכנית."
"בדיון שנערך אתמול בוועדת החינוך של הכנסת הוצג מתווה החופשות של שר החינוך נפתלי בנט, אלא שהיישום מותנה בתקציב. שר האוצר משה כחלון בוחן את הנושא בחיוב ובעבר אף הביע בו תמיכה."

ישראל היום הוא עיתון יומי ישראלי המחולק בחינם שיוצא לאור מאז 30 ביולי 2007. מאמצע שנת 2010 הוא העיתון בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בקרב העיתונים הישראליים היומיים בימי חול ומאמצע 2017 גם בסופי השבוע.
העיתון מעוצב בפורמט טבלואיד, עם תמונות צבע רבות וכותרות גדולות, המאפיין את ז'אנר העיתונות הפופולרית הישראלית. כדי למשוך קהל קוראים גדול, מתאפיין העיתון בסגנון כתיבה קליל ותמציתי בעברית מדוברת ועוסק במגוון נושאים, מאקטואליה וכלכלה ועד תרבות, ספורט ורכילות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה